Biografie

M-am născut în satul Plăvălari, comuna Udeşti, judeţul Suceava, într-o zi de 10 aprilie 1978

Satul în care m-am născut şi de unde provin este  un sat de oameni gospodari, oameni simpli şi care ştiu să păstreze tradiţiile, care ştiu să preţuiască şi cântecul, şi jocul popular.

Alexandru Recolciuc

Alexandru Recolciuc

Am debutat în anul 2001 la emisiunea televizată “Ploaia de stele”, iar de aici  au existat mai multe festivaluri prin ţară aşa cum este “Maria Tănase” din Craiova, Nehoiu (“Toamnă Buzoiană”), în Bistriţa…Mai multe festivaluri si  concursuri de acest fel, unde am primit şi premii.

Cariera mi-am inceput-o cand am  văzut un anunţ în ziarul local din Suceava în care se spunea că Ansamblul “Ciprian Porumbescu” din Suceava, în acea vreme fiind director maestrul George Sîrbu, dirijor şi folclorist, dorea să înfiinţeze un ansamblu de tineret în cadrul ansamblului “Ciprian Porumbescu”, numit “Balada”.  Am participat la acea preselecţie pe care am şi luat-o şi am intrat în ansamblul de tineret “Balada”, condus de maestrul, George Sîrbu. Prima dată am cântat în grupul vocal “Balada”, apoi, după un an de zile, am început să cânt solo.

 

Prima piesă pe care am interpretat-o la un post de televiziune a fost: “Zori de ziuă se revarsă”, a lui Nicolae Furdui Iancu, iar apoi au urmat melodii şi din zona pe care o reprezint.

 

Primele înregistrări s-au produs în 2001, imediat după acel spectacol-concurs, “Ploaia de stele”. Am imprimat un disc cu “Rapsozii Botoşanilor”, apoi am imprimat un album cu orchestra “Ciprian Porumbescu”, ulterior un alt album cu Fanfara “10 prăjini”, condusă de Ovidiu Lipan Ţăndărică, iar de curand mi-am lansat un  alt album cu “Lăutarii”, condus de maestrul Nicolae Botgros de la Chişinău.
Repertoriul l-am cules din zestrea satului natal, din satele vecine, din zona Bucovinei în general, Putna, Voroneţ, Dragomirna şi am mers mai departe, până la bazinul Candrenilor, Dorna Candrenilor. Acolo se mai găseşte încă mult folclor.